Toon allen | Oceans Rising | Vincent Macaigne

Gavin O'Connor

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 1964

Miesto Narodenia: Long Island, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Bojovník: Brat proti bratovi (2011)  
  2. Source of Pride: The Making of 'Pride and Glory' (2009)
  3. Rásaí na Gaillimhe (2009)
  4. Stardust (2006)
  5. Galactik Football (2006)  
  6. Turning Green (2005)
  7. Sklenený dom (2001)  
  8. Tumbleweeds (1999)

Režijná Filmografie:

  1. Americans, The (2013)
  2. Česť a sláva (2008)  
  3. Prince, The (2006)
  4. Miracle (2004)  
  5. Clubhouse (2004)
  6. Tumbleweeds (1999)
  7. Naháňaj draka (1995)
  8. American Standoff (1994)
 

...více

Životopis

Gavin O’Connor rodák z Long Islandu, New York už jako malý chtěl být filmařem a jeho sny se naplnily. Po vystudování University of Pennsylvania začal jako spisovatel a producent. Svůj režijní debut měl v krátkém filmu BET (1992). Později v letech 1995 Gavin natočil snímek COMFORTABLY NUMB, ale během festivalu v Cannes film propadl.

O’Connor neztrácel naději a po propadáku se vrátil ve velkém stylu s filmem TUMBLEWEEDS (1999), podle stejnojmenné knihy od své manželky Angely Sheltonové, která film doprovázela jako výkonná producentka a to především díky své zkušenosti z dětství. O’Connor nejen film režíroval ale i si v něm zahrál. Zajímavost tohoto filmu byla v tom, že herecké obsazení nebylo nijak zvlášť výstřední a přesto se film stal hitem a to především díky svojí reálnosti. Film oceněn Zlatým Glóbem a nominací na Oskara. Gavin za film dostal také ocenění Filmmakers Trophy na Sundance Festival.

Po celosvětovém nadšení z filmu TUMBLEWEEDS, Gavin a jeho bratr Greg založili společnost Solaris. Později v roce 2004 přišlo na obrazovky něco neuvěřitelně silného a úchvatného, co právě Gavin O’Connor dokázal natočit a to film MIRACLE. Sportovní hokejové drama odehrávající se v letech 1980 během studené války mezi USA a Ruskem. Film odehrávající se v Olympijském prostředí v Lake Placid, především na ledě. Poté přišlo o čtyři roky později krimi drama HRDOST A SLÁVA, v hlavní roli s Edwardem Nortonem a Collinem Farrellem. V tuto chvíli Gavin natáčí další filmy se stejným cílem... uspět a to WARRIOR a SUNNY AND 68.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.