Tom Clancy’s Jack Ryan | Trullalleri | A Star Is Born 1937 iNTERNAL BDRip x264-REGRET

Mark Isham

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,  Skladateľ,

Narodený: 7.9.1951

Miesto Narodenia: New York City, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. 42 (2013)  
  2. Sprisahanie (2010)  
  3. Hitcher - How Do These Movies Get Made?, The (2003)
  4. Searching for Jimi Hendrix (1999)
  5. Joni Mitchell: Painting with Words and Music (1998)
  6. Klang der Bilder, Der (1995)
  7. Život v nebi (1987)

Skladateľská Filmografie:

  1. Dve a pol kačky (2018)
  2. Megan Leavey (2017)
  3. Mechanik zabijak 2 (2016)  
  4. Mr. Church (2016)  
  5. Účtovník (2016)  
  6. The Great Gilly Hopkins (2016)  
  7. Pád (2016)
  8. A Family Man (2016)  
  9. The Longest Ride (2015)
  10. Septembers of Shiraz (2015)  
  11. V zajatí démonov (2013)  
  12. 42 (2013)  
  13. Nezastaviteľný (2013)  
  14. Lost Angels (2013)
  15. Inevitable Defeat of Mister and Pete, The (2013)
  16. Únos (2012)  
  17. Stolen (2012)  
  18. Šťastlivec (2012)  
  19. Najsilnejšie puto (2011)  
  20. Mechanik zabijak (2011)  
 

...více

Životopis

Americký trumpetista, syntetizér a filmový komponista Mark Ware Isham se narodil 7. září 1951 v New York City v hudební rodině matky Patricie, houslistky a otce Howarda Fullera, profesora humanitních věd. Mark začal studovat klasickou hudbu již jako dítě, konkrétně klavír, trubku a housle. Rodina se přestěhovala do San Francisca, kde hrál s několika místními soubory. Zajímal se o pop, jazz i rock a naučil se programovat syntezátory. Na čas opustil klasickou hudbu a začal spolupracovat s jazzovými kapelami (Pharoah Sanders, Charles Lloyd)a popovými umělci (The Beach Boys, Van Morrison). V 80-tých letech založil kapelu Group 87, která vytvořila a hrála novou hudební vlnu, budoucí subžánr - moderní instrumentální hudbu. Mimoto spolupracoval s hudebníky, mezi něž patří např. David Sylvian, Was (Not Was), The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Suzanne Vega, XTC, Joni Mitchell a Willie Nelson.

Rok 1983 byl pro Ishama stěžejním, vydal sólový debut Vapor Drawings a zaznamenal svůj první film studia Disney VOLÁNÍ VLKŮ, v němž se hudba stala progresívní elektronickou klasikou. Další soundtracky začaly projevovat širokou škálu hudebních prvků a instrumentálního pojetí v duchu Ishamovy typické tvorby. V roce 1988 byl nominován na cenu Grammy za své album Castalia, o rok později za Tibet. Téhož roku vyhrál cenu amerických kritiků za nejlepší hudbu k filmu MODERNISTÉ (1988). V roce 1990 vyhrál cenu Grammy za album Mark Isham. V roce 1992 mělo premiéru první Ishamovo orchestrální dílo Five Stories for Trumpet and Orchestra. Nominace na cenu akademiků 1993 za Nejlepší hudbu k filmu TEČE TUDY ŘEKA (1992) zvýšila zájem Hollywoodu o jeho služby. Zajímavý rejstřík tvoří hudba k filmům: PROSTŘIHY (1993), OTÁZKY A ODPOVĚDI (1994), SBĚRATEL POLIBKŮ (1997), BLADE (1998).

Dvakrát po sobě Mark získal také nominaci na cenu Emmy za titulní píseň v seriálu NEMOCNICE CHICAGO HOPE (1994) a výhru Emmy za seriál JILMOVÁ ULICE (1996). Další sólové album vydané v roce 1995 Blue Sun nese punc plnohodnotného jazzu. Příští album ve stejném stylu z roku 1999 dostalo název The Silent Way Project.

V období po miléniu Mark zanechal svůj nezapomenutelný hudební rukopis v pozoruhodných filmech jako je cenou Grammy nominovaný TEN NEJLEPŠÍ (2000), NEŽÁDEJ SVŮJ POSLEDNÍ TANEC (2001), NEŘÍKEJ ANI SLOVO (2001), DŮM ŽIVOTA (2001), MAJESTIK (2001), CRASH (2004), který získal několik Oscarů, BOBBY (2006) nominovaný na Zlatý Glóbus, ČERNÁ DAHLIA (2006) s nejlepším jazzovým noir soundtrackem, TAJNÝ ŽIVOT VČEL (2008) s nespočtem nominací a výher cen. Mezi poslední hudební projekty patří úspěšné sportovní drama WARRIOR (2011) a televizní seriál ONCE UPON A TIME (2011). Seznam spolupracovníků ve filmovém a zábavním průmyslu tvoří slavná jména jako Robert Redford, Tom Cruise, Brian de Palma, Sydney Lumet, Robert Altman a Paul Haggiss, který obdivuje Markovu schopnost sebereflexe a přizpůsobení. Redfordova slova jej charakterizují jako řemeslníka s citem pro jednoduchost a praktičnost. Mark sám sebe s hudbou ztotožňuje a věří, že dokáže prostřednictvím ní přenést emoce.

Od doby průkopnické ikony elektronického žánru až po současnost proslulého hudebního skladatele, je legendární Mark Isham nadále jedním z nejplodnějších a provokativních umělců. Svůj dar pro vytvoření unikátních melodií a lásku ke svěžím inovačním zvukovým paletám proměnil v mnohá ocenění, v roce 2006 byl poctěn speciální cenou ASCAP Henry Mancini Award za celoživotní dílo. Bez ohledu na žánr, médium nebo místo konání, zobrazuje nekonečnou schopnost nadchnout posluchače díky tvořivému talentu evokujícímu nové hudební světy. Mark je od roku 1990 podruhé ženatý s Donnou Linsou a je členem Scientologické církve.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.