Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV) | Domestic na Kanojo chap 27 | Ethan Embry

Famke Janssen


(Famke Beumer Janssen)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 5.11.1964

Miesto Narodenia: Amsterdam, Severní Holandsko, Nizozemsko

Herecká Filmografie:

  1. Status Update (2018)
  2. Once Upon a Time in Venice (2017)  
  3. The Show (2017)
  4. Mes trésors (2017)  
  5. Jack of the Red Hearts (2015)  
  6. X-Men: Budúca minulosť (2014)  
  7. 96 hodín: Zúčtovanie (2014)  
  8. Fighting Man, A (2014)  
  9. Wolverine, The (2013)    
  10. In the Woods (2013)
  11. Janíčko a Marienka: Lovci čarodejníc (2013)    
  12. 96 hodín: Odplata (2012)    
  13. Hemlock Grove (2012)
  14. Down the Shore (2011)
  15. Chameleon, The (2010)
  16. Farm, The (2009)
  17. 96 hodín (2008)    
  18. Puppy Love (2008)
  19. Domáce väzenie (2008)  
  20. Wackness, The (2008)  

Režijná Filmografie:

  1. Bringing Up Bobby (2011)  
 

...více

Životopis

180 cm vysoká, atraktívna Holanďanka, milovníčka Nabokova. Vyzerá inteligentne a zároveň decentne sexy. Nie zlé na niekoho, kto študoval ekonómiu v Amsterdame. Nechala sa zlákať do osídiel modelingu. Vďaka zmluve s kozmetickou firmou dala zbohom Európe a začiatkom 80. rokov ju privítala Amerika. Po tom, ako prestala byť -násťročná, sa nechala nahovoriť na štúdium literatúry a písania a popri tom sa stíhala priúčať hereckému umeniu.

Hrať začala začiatkom 90. rokov v nenápadných filmoch a hosťovaním v seriáloch. Zlom nastal v roku 1995, keď Martin Campbell a MGM resuscitovali bondovskú ságu v podobe ZLATÉHO OKA, kde bola tvrdým sokom aj pre trhača spodnej ženskej bielizne 007 s novou tvárou Pierca Brosnana. Jej sado-maso Xénia zostala v spomienkach zakríknutých filmových fanúšikov dodnes. Temná grishamovčina PERNÍKOVÝ DEDKO bola síce hollywoodskou A-ligou, výrazná rola a slávny film však vyzerajú inak. Nasledovala zlodejka Trillian v Sommersovom hororovom béčku CHOBOTNICA. Herečka ďalej vytvorila tieto výrazné vedľajšie roličky: zakríknutá, po invázii mimozemšťanov však Josha Harnetta brutálne zvádzajúca profesorka v rodriguezovčino-williamsovčine FAKULTA, John Dahl ju obsadil do HRÁČOV s Mattom Damonom a Edwardom Nortonom, Woody Allen do CELEBRÍT, objavila sa v nenáročnom hororčeku DOM NA HAUNTED HILL, ako k posteli pripútaná manželka Michaela Douglasa v thrilleri NEPOVEDZ ANI SLOVO, po boku Eddieho Murphyho a Owena Wilsona v akčnej komédii SOM AGENT, v mysterióznom thrilleri Johna Polsona HRA NA SCHOVÁVAČKU s DeNirom a Dakotou Fanningovou. Mala hrať zlú Serleenu v Mužoch v čiernom 2, ale pre zdravotné problémy otca musela odstúpiť.

Po Xénii vytvorila svoju zatiaľ najvýraznejšiu rolu v adaptácii slávneho komixu X-MEN. Na Shakespearovských Stewarta a Mckellena síce Famke nemá, a nedosahuje ani uvoľnenú pohodu nikotínového bitkára Hugha Jackmana, ale ako telekinetická Jean Greyová bola pevnou pravou rukou telepata Profesora X a vernou snúbenicou Kyklopa, odolávajúcou charizmatickému sálaniu Wolverinea. Rolu si zopakovala v kvalitatívne rovnocennom sequele X2, na ktorého konci v skutočnosti neumrela, ale to už sa spýtajte fanúšikov marveláckeho komixu.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.