Caos En Camara HDTV 720p AC3 5.1 | Let's Go! Tamagotchi | The Spy Who Dumped Me 2018 HC HDRip AC3 X264-CMRG[TGx]

James Franco


(James Edward Franco)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 19.4.1978

Miesto Narodenia: Palo Alto, Kalifornie, USA

Herecká Filmografie:

  1. Votrelec: Covenant (2017)  
  2. The Institute (2017)  
  3. The Vault (2017)  
  4. The Show (2017)
  5. The Disaster Artist (2017)  
  6. Buchty a klobásy (2016)  
  7. Prečo práve on? (2016)  
  8. King Cobra (2016)
  9. Goat (2016)  
  10. In Dubious Battle (2016)  
  11. Queen of the Desert (2015)
  12. Malý princ (2015)    
  13. Wild Horses (2015)  
  14. The Night Before (2015)  
  15. Yosemite (2015)  
  16. Adderall Diaries, The (2015)
  17. True Story (2015)  
  18. Veronica Mars (2014)  
  19. Interview, The (2014)  
  20. Good People (2014)  

Režijná Filmografie:

  1. The Institute (2017)  
  2. Interior. Leather Bar. (2013)
  3. Black Dog, Red Dog (2013)
  4. My Own Private River (2012)
  5. Sal (2011)
  6. Rebel (2011)
  7. Broken Tower, The (2011)
  8. Masculinity & Me (2010)
  9. Feast of Stephen, The (2009)
  10. 42 One Dream Rush (2009)
  11. Good Time Max (2007)
  12. Ape, The (2005)
  13.  (0)
 

...více

Životopis

Dnes sedmadvacetiletý, velmi talentovaný James Franco vyrůstal se svými dvěma mladšími bratry v Californii. Studoval hereckou školu a po jejím dokončení se v roce 1999 odstěhoval do Hollywoodu, kde za chvíli dostal svou první roli v seriálu Machři a šprti. Ještě ten rok debutoval i ve filmu malou rolí v romantické komedii Nepolíbená. Následovalo pár dalších, spíše bezvýznamných filmů (z nichž nejznámější je nevydařená teenagerovská komedie Ať to stojí, co to stojí) až koncem roku 2001 skutečně James prorazil.

Tou dobou totiž vynikajícím způsobem ztvárnil legendárního herce Jamese Deana ve stejnojmenném filmu a za svou roli si vysloužil např. Zlatý glóbus. Popularita ho neminula a dostal nabídku, která se neodmítá. Sam Raimi mu nabídl roli Harryho Osborna v adaptaci comicsového Spider-Mana. James roli přijal a udělal dobře, Spider-Man se stal megahitem, který pokořil všechny kasovní rekordy a jak z Jamese, tak z Tobeyho Maguirea (představitele pavoučího muže) a Kirsten Dunst (která ztvárnila Mary Jane) udělal skutečné velké filmové hvězdy. V tom roce se pak James objevil ještě ve třech filmech, v dramatu Divoká krev, což bylo něco jako Dravé ryby od F. F. Coppoly z roku 1983, po boku Roberta De Nira zazářil v kriminálním dramatu Hodina pravdy a pod režijním vedením velké hollywoodské hvězdy Nicolase Cage si zahrál v černohumorném filmu Sonny (který se v USA dočkal dosti rozporuplného přijetí a k nám bohužel ještě ani po třech letech nedorazil). V roce 2003 se objevil ve filmu Roberta Altmana Company a minulý rok zazářil v pokračování Spider-Mana. A do budoucna má toho James také hodně naplánovaného, už v únoru příštího roku do kin přijde historický snímek Tristan and Solde, potom se objeví v dramatu Annapolis, ve válečném snímku 6. batalion a nakonec podruhé spojí své síly s Robertem Altmanem, pod jehož vedením si se Salmou Hayek zahraje v krimikomedii Paint.

Krom herectví se James věnuje také režii, loni za pouhý 1 tisíc dolarů natočil komedii The Ape a teď připravuje další komedii s názvem Fool´s Gold, což bude stát rovný milion dolarů.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.